دستورالعمل پیشگیری از کرونا

از آنجا که بیماران مبتلا به سرطان تحت درمان با انواع داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند، در زمره گروه های در معرض خطر در نظر گرفته می شوند و تمهیدات لازم برای پیشگیری و درمان عفونت در آنها سطوح بالاتری را می طلبد.

دستورالعمل پیشگیری و مراقبت بیماری کرونا

راه های انتقال ویروس کورونا از شخصی به شخص دیگر از طریق ترشحات مجرای تنفس و تماس (با سطوح و یا فرد با فرد) به ویژه در زمان عطسه یا سرفه است. همچنین انتقال از راه ذرات هوا هم امکان پذیر است.

دانستن این نکته حائز اهمیت است که احتمال انتقال بیماری از افراد ناقل بدون علامت هم وجود دارد. دوره نهفته بیماری از 1 تا 14 روز و در اکثر مواقع 3 تا 7 روز است .

شایع ترین علائم این بیماری تب، خستگی، سرفه خشک و تنگی نفس است. تعداد کمی از بیماران علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی و اسهال دارند.

دستورالعمل‌های جدید برای پیشگیری از بروز بیماری کووید-۱۹

مرکز کنترل و پیشگیری از بروز بیماری‌ها در آمریکا (CDC) اعلام کرده است که افراد واکسینه شده نیز باید در محیط‌های بسته از ماسک استفاده کنند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC)  دو ماه پیش اعلام کرد افرادی که به صورت کامل واکسینه شده‌اند نیاز نیست از ماسک استفاده کنند، اما با توجه به شیوع گسترده گونه دلتا ویروس کرونا و قدرت انتقال پذیری بالای آن، دستورالعمل جدیدی ارائه کرده است که بر اساس آن همه افراد حتی افراد واکسینه شده نیز باید در محیط‌های بسته از ماسک استفاده کنند.

به گفته محققان، شیوع گونه دلتا ویروس کرونا به ویژه در مناطقی با کمترین میزان واکسیناسیون، خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید -۱۹ را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. برای نمونه، ایالات میزوری، آرکانزاس و فلوریدا در ایالات متحده آمریکا بیش از مناطق دیگر تحت تأثیر گونه دلتا ویروس کرونا قرار گرفته است.

علاوه بر اینکه گونه دلتا ویروس کرونا قدرت انتقال‌پذیری بالایی دارد، ممکن است پاسخ ایمنی ایجاد شده بر اثر دریافت واکسن را نیز خنثی کند. البته نتایج چندین مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که دریافت واکسن خطر ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

با این وجود، شواهد بسیاری نیز ثابت کرده است که گونه دلتا ویروس کرونا بیش از گونه‌های دیگر باعث بروز عفونت دستیابی به موفقیت (Breakthrough infection) می‌شود، این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که واکسن قادر نباشد ایمنی لازم را در برابر پاتوژن ایجاد کند. از آنجایی که افراد واکسینه شده کمتر از دیگران در معرض ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ قرار دارند، توصیه شده است افراد در زمان تعیین شده واکسن کرونا را دریافت کنند. علاوه بر این، محققان معتقد هستند که دریافت واکسن کرونا خطر انتقال ویروس مورد نظر را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.